Nepal – et smukt land med masser at byde på

Så kom ”efterårsferien” også til Bangladesh, pga. hindu helligdage, som bengalerne går utrolig meget op i. Skolen er lukket ned, lærerne har travlt med forberedelse til helligdagene og da vi alligevel skal have forlænget vores visum for at må opholde os i landet, beslutter vi os for at tage til Nepal.

Hold da op en ferie det skulle vise sig at vi fik, med lange dage for at nå det hele, utrolige oplevelser, omgivelser og action, action og mere action!

Vi starter ud i Kathmandu, som er hovedstaden, hvor vi indlogerer os på et børnehjemsguesthouse. Familien som oprettede stedet er utrolig gæstfrie og hjælpsomme. Her er plads til alle, og det eneste de forventer igen næsten, er godt humør. Imens vi befinder os i hovedstaden får vi set flere forskellige ting.

  • Børnehjemmet med de kære børn som er et stort smil og super nysgerrige da vi ankommer
  • Swayambhunath – et buddhistisk tempelkompleks med bedemøller, mediterende buddhaer i forskellige farver og aber over alt. Aberne er hellige dyr for hinduerne, da man mener at de engang hjalp guden Rama. Umiddelbart ser de kære ud, men det er de langt fra. De er der med det samme man fisker frugt, vand eller andet spiseligt op af tasken, og så bliver man ellers jagtet rundt om bedemøllen, af en abe, indtil man febrilsk kaster sit æble fra sig.
  • Thamel – et nepalesisk turistområde med små, smalle og hyggelige gader. De små shops ligger side om side og kæmper for at få solgt deres lækre tibetanske ting, så som pashmina tørklæder, trøjer, smykker, hiking udstyr, røgelsespinde mm.. Ind imellem ligger de mange lækre restauranter, hvilket bevirker at vores munde løber i vand med det samme vi ankommer. Jeg må indrømme at efter næsten kun at have set ris, karry og grøntsager til tre måltider hver dag i to mdr., føles det næsten som er man fem igen, og står i en slikbutik med 100 kr. i hånden.
  • Durba Square – en gammel kongeplads, hvor hverdagen går sin vante gang. Her er templer, livligt, klokkeklang, de lokale handlende som sidder på torvet med alskens fødevarer, fra frugt, til levende høns, til parterede kyllinger, til farvepulver og derudover ses folk der laver religiøse handlinger og ydermere små boder med lokalt lækkert nipse mad. Ikke dårligt at sidde i den bagende sol, på en kæmpe trappe – op til et tempel, med udsigt over hele pladsen og lækkert nepalesisk mad i munden.
  • Ligbrænding i Pashupatinath. Her er templer og ligbrændingsplatforme hvor ældre mennesker, i modsætningen til den danske begravelse, brændes efter døden på en lidt anderledes måde. De afdøde renses først i en hellig flod, pyntes med blomster og farvepulver, guderne tilkaldes og efterfølgende brændes de, liggende på brænde, stablet op som en seng. Hvis man dør eller brændes her på denne måde, bliver man frigjort fra den endeløse cyklus af genfødsler, idet man har levet et langt og rigt liv. Efterfølgende kommer sønnerne året efter tilbage hertil med gave til den tidligere afdøde. Gaverne sendes afsted på floden, hvori asken er kastet, af respekt og for at mindes. Alt sammen en speciel, rørende og lidt makaber situation at opleve.

Efter at have været i Kathmandu tager vi af sted mod Pokhara. Et naturskønt område med frodige bjerge, en kæmpe blank sø (phewa lake), og Himalayabjergkæden med sneklædte tinder, som omkranser søen og byen. De første to dage tager vi på trekking , en virkelig smuk tur og utrolig rart at bruge sin krop aktivt igen på en naturlig måde. Humøret er højt og benene lidt tunge, da vi efter ca. 40 km trekking i bjergene – velatmærke opad, når toppen hvor vi skal overnatte, imellem himlen og skyerne, som er under os.

Kl 5.30 næste morgen står vi op for at se den smukkeste solopgang over himalaya.

De næste par dage står den på action, action, wellness og så lidt mere action!
Her prøves nemlig impulsivt:

  • Paragliding – hvilket vil sige at man løber ud over en bjergkant sammen med en professionel, imens der er lidt vind, hvorefter en faldskærm puster sig op over en, og så svæver man ellers rundt over landskabet under en, imellem fugle, sneklædte tinder og frodige bjerge.
  • River rafting på Trisuli floden – en mega fed, social og super sjov vandaktivitet som jeg helt sikkert skal prøve igen!
  • Fuldkropsmassage og fodmassage i 1,5 time for ca. 150 kr..heller ikke helt dumt 😉
  • Og tro det eller ej Bungy jumping!

Jeg havde aldrig troet at det skulle overkomme mig, men da muligheden pludselig bød sig, kunne vi ikke sige nej. Hold op der var langt ned, og så foregik springet fra en hængebro! Skridtet ud over kanten er for sindsygt, men når først det er taget og man er midt i det frie fald på mere end 100 meter, er der ingen vej tilbage. Man kan ikke andet end at nyde det! Så: “Been there, done that” – i det smukkeste scenarie i Nepal 😀 Fed oplevelse!!

Det skal så lige siges, at vi efterfølgende finder ud af at det er verdens 2. største bungy jump sted, hvilket vi er rimelig glad for vi ikke vidste, før efter vi havde taget springet.

Springet endte for os med at blive prikken over iét på en mega fed, ubeskrivelig smuk og action præget tur, som helt sikkert kan anbefales og gerne må gentages en gang i fremtiden.

Nepal skal opleves!

Hvis I er nysgerrige efter at se billeder fra Nepal turen, har jeg smidt et lille udpluk i mit galleri, da det var nemmere end at smide x antal billeder ind i teksten. Mit galleri finder I ved at klikke på det sted hvor der står ”galleri”, øverste på denne side.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til Nepal – et smukt land med masser at byde på

  1. Anne Larsen siger:

    Hej kusine.

    Hvor er det helt fantastisk at følge med i alt det du oplever :o) Crazy at du har taget springet (Bungy jump) Det må have været så vildt…. Tror jeg ikke jeg ville turde. Du er bare for sej!!!….

    Tiden må flyve afsted for jer dernede. Det er jo snart jul… hehe… Alle butikker herhjemme er begyndt at jule så småt, og så kommer du jo snart hjem!

    Jeg går bare og venter på at lille prik kommer til verden.. Det kan ikke vare længe nu.

    Glæder mig til at læse mere om hvad der sker dernede, som sagt vildt spændende at følge med I, og du er rigtig god til at beskrive det så man nærmest selv føler man er der. (Det er man så bare ik helt alligevel når man kigger ud af vinduet på regnen…)

    Pas godt på dig selv.
    Kæmpe knus fra din Kusine Anne….

    • Hej Kusine.
      Hvor dejlig at du skriver! – havde faktisk selv tænkt på at jeg ville skrive til dig/jer, for at høre hvordan det gik med mavsen og det hele. Håber at I har det godt! Jeg glæder mig rigtig meget til at se jer alle i julen 🙂

      Tiden går alt for hurtig hernede! Tænk engang, nu er der næsten kun 1,5 mdr tilbage. Og ja, vi oplever sindsygt meget spændende og havde virkelig heller aldrig drømt om at jeg skulle prøve bungy. Men da vi pludselig stod allesammen og gerne ville prøve det, bare en smule, blev vi enige om at gøre det sammen. Og jeg har ikke et minut fortrydt det. Selvom jeg dog kort forinden nærmest troede at jeg skulle dø 😛 En sindsyg oplevelse!

      Er i klar med det hele til den lille? Du må love at sende et billede til mig og en besked når hun er ankommet. Tænker virkelig meget på det, og håber du føler dig nogenlunde klar. Krydser alt hvad jeg kan for at det går så smertefrit som muligt.

      Jeg er glad for at høre at I kan lide bloggen og billederne, så er det ikke helt spildt at skrive den. Og jeg lover at nyde solen og vores skønne vejr for jer også 😉 Selvom man dog indimellem ville ønske at det regnede bare en time eller to her, he he.

      Glæder mig allerede til julen og til vores næste hyggemiddag sammen. Pas godt på hinanden, og hils Jesper mange gange 🙂

      Kæmpe knus tilbage igen fra din kusine i bangla land.

Skriv en kommentar